Parcours

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km. Het parcours van 5 km is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om ook mee te doen. Bij de 5 km zul je door iets minder locaties en gebouwen lopen dan de 10 km. Je geeft je keuze voor hardlopen of wandelen en de afstand op het inschrijfformulier aan. Tijdens het lopen kun je bij de splitsing op het parcours kiezen voor de 5 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt of wandelt. De start en de finish van beide routes is op hetzelfde punt. Wandelaars starten in wave 1.

LOCATIES

Hieronder vind je binnenkort overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

  • Start/finish: Sphinxpassage / The Student Hotel
  • +/- 15 locaties
  • 1 verzorgingspost

Het evenemententerrein bevindt zich bij de Sphinxpassage / The Student Hotel. Hier kun je vanaf 18:00 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen, tas achterlaten. Hier ontvang je na afloop een welverdiende medaille. Bovendien ontvangen alle deelnemers een heerlijk stuk Limburgse finish-vlaai!

Open de parcourskaart hier.

Gashouder

Iedereen die wel eens een rondje heeft gelopen in het Frontenpark, kent dit gebouw. We hebben het over de Gashouder en wij gaan hier doorheen!

The Student Hotel

De start en finish is bij The Student Hotel! De voormalige Sphinx-fabriek is nu een artistiek hotel met 378 kamers. Dus, overweeg je een paar dagen Maastricht? Dan is The Student Hotel zeker een aanrader!

Euroscoop Maastricht

Het gebouw aan de Wilhelminasingel, jouw tweede woonkamer sinds 1994, is opnieuw onderdeel van het parcours! We gaan door Euroscoop Maastricht. Groovie!

De Roej Neus

Zet je feestneus maar op, want we lopen ook door de leukste carnavals- en feestwinkel van Mestreech, De Roej Neus. Alaaf!

Roooms

Aan de Boschstraat in Maastricht zit ROOOMS. Hier werken, vergaderen en ontmoeten zelfstandige professionals, startups en grote organisaties elkaar. Ben je een beetje een ondernemend type? Neem je visitekaartje dan maar mee.

Complex Maastricht

Neem naast je hardloopschoenen ook je dansschoenen mee voor als we door Complex Maastricht gaan lopen/dansen.

Boekhandel Dominicanen

Er is weer een locatie toegevoegd aan het parcours en wat voor één! We gaan door Boekhandel Dominicanen.

Radium Boulders

Bij Radium Boulders kan je klimmen zonder touwen: boulderen! Houd dus nog een klein beetje energie over voor deze klimsport.

Sphinxpassage

Deze 120 meter lange overdekte tegelpassage wordt de startlocatie van de KLM Urban Trail Maastricht en na ongeveer 5 of 10 km finish je hier ook weer. Tot in de Sphinxpassage!⠀

SV Circumflex 

Altijd al eens binnen willen kijken bij een studentenvereniging? Nu is je kans, want SV Circumflex opent haar deuren voor ons. Wees voorbereid op een hele bijzondere omgeving en een kleine biergeur.

Rode Kruis

Aan de Cortenstraat vind je het Rode Kruis Maastricht. Ze zijn er voor mensen in nood. Maar ze zijn er ook voor jou tijdens de KLM Urban Trail Maastricht. Wij gaan bij ze langs en bezoeken dit bijzondere pand en de multifunctionele instructieruimte.

 

Lutherse Kerk

Een hele bijzondere plek staat jullie dit jaar te wachten: De Lutherse kerk! Deze oude kerk diende als schuilplaats voor de Lutheranen omdat ze fel werden bestreden en vervolgd. Tegenwoordig wordt de kerk gebruikt voorconcerten, exposities, seminars, culturele evenementen en borrels en de KLM Urban Trail Maastricht.

Pathé

Ben je ooit weleens in je hardloopoutfit in bioscoop Pathé geweest? Normaal gesproken word je waarschijnlijk geweigerd, maar nu mag het!

Crowne Plaza Hotel

Als jullie nog een locatie zoeken om een teamfoto te maken, zet dan het Crowne Plaza Hotel maar op je lijstje! Dit luxe hotel staat middenin het trendy stadsdeel Wyck en is op 30 november misschien wel de mooiste highlight waar je doorheen loopt.

Bernaards Dans-Partycentrum

Last but not least is… Het Bernaards Dans-Partycentrum. Wil je lekker dansen of het lang geleerde ophalen? Hier kan het!