Lopen, wandelen, boulderen en dansen tijdens avondeditie

images

Circa 1.000 sportievelingen stonden zaterdagavond 30 november aan de start van de derde editie van de KLM Urban Trail Maastricht. Naast hardlopen en wandelen kon er ook gedanst en geboulderd worden in Maastricht.

Van bioscoop Euroscoop tot de Lutherse Kerk, van boekhandel Dominicanen tot carnavalswinkel De Roej Neus. Deelnemers aan de KLM Urban Trail Maastricht kwamen op zaterdagavond 30 november langs al deze unieke plekken in Maastricht. “Het gaat daarbij niet om het neer zetten van een snelle tijd op het parcours van de vijf of tien kilometer, maar het gaat vooral om het plezier in het lopen door Maastricht.”, zegt Vincent van Heijningen, organisator van de KLM Urban Trail Maastricht.

Lopen, wandelen, boulderen... en ook dansen tijdens de KLM Urban Trail Maastricht. Alle deelnemers konden namelijk een dansje wagen in Complex Maastricht en het alom bekende Bernaards Dans- en Partycentrum. Daarnaast voerde het parcours ook dwars door Radium Boulders. Finishen deed iedereen bij de historische Sphinxpassage naast The Student Hotel. Daar werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk finishbiertje, een stuk Limburgse vlaai en een medaille. “Het was top, super georganiseerd!”, zegt een enthousiaste deelnemer na afloop.

KLM supporter van running
Hardlopen is leuk, gezond én een uitstekende manier om de wereld te ontdekken. Daarom is KLM supporter van running. Als supporter van hardlopen is KLM titelsponsor van de KLM Urban Trail Series: 13 runs per jaar door verschillende steden in Nederland. Elke KLM Urban Trail laat lopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties.

De eerstvolgende KLM Urban Trail vindt plaats in Eindhoven op zondagochtend 8 december. Alle Urban Trails zijn te vinden op www.klmurbantrailseries.nl.