Bijzondere ‘nachtelijke’ editie van de KLM Urban Trail Maastricht

images

Het komt niet vaak voor dat je door gebouwen mag en kan rennen. Maar de derde KLM Urban Trail Maastricht zorgt opnieuw voor een uniek parcours in het centrum van Maastricht. Dit jaar met een bijzondere invulling: het evenement vindt namelijk ‘s avonds plaats op zaterdag 30 november. De deelnemers krijgen veel moois te zien op een vernieuwd parcours van ongeveer 5 of 10 km. En naast rennen is het ook mogelijk om te wandelen. Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk.

De derde KLM Urban Trail Maastricht neemt de deelnemers mee over een vernieuwd parcours dat dwars door de stad loopt. Langs en zelfs dóór culturele en historische gebouwen, maar ook tuinen, parken en andere bijzondere plekken waar je normaal gesproken niet snel komt, worden in de route opgenomen. Het gaat niet om de eindtijd, die wordt niet gemeten, maar het gaat om plezier én beleving. Ook voor de iets minder getrainde lopers is de KLM Urban Trail Maastricht een realistisch doel, want er wordt ook een route van ongeveer 5 km aangeboden naast de traditionele 10 km. Daarnaast is het mogelijk om de trail wandelend te voltooien. Zo kan iedereen op eigen tempo genieten van al het fraais dat Maastricht te bieden heeft.

Vanaf de start vertrekken de deelnemers in zogenoemde startwaves, zodat iedere loper voldoende ruimte heeft op het parcours en in de verschillende gebouwen. De (nieuwe) locaties, en daarmee het parcours, worden stap voor stap onthuld door de organisatie. Na het passeren van de finish kunnen de deelnemers genieten van een ‘post run snack’ en krijgen zij een welverdiende medaille.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf vandaag. De KLM Urban Trails zijn erg in trek en er geldt een maximum aantal deelnemers, dus wacht niet te lang met inschrijven.

KLM supporter van running
Hardlopen is leuk, gezond én een uitstekende manier om de wereld te ontdekken. Daarom is KLM supporter van running. Als supporter van hardlopen is KLM titelsponsor van de KLM Urban Trail Series: 13 runs per jaar door verschillende steden in Nederland. Elke KLM Urban Trail laat lopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties.