Parcours

Het gloednieuwe parcours van de tweede Maastricht Urban Trail bestaat uit een groot aantal highlights! De locaties zijn hieronder weergeven en worden stap voor stap bekend gemaakt.

Roooms

Welkom bij ROOOMS, your home of business! Hier begint jouw Maastricht Urban Trail, want in dit moderne gebouw kun jij op zondag 25 maart jouw startnummer komen ophalen. ROOOMS heeft een groot aanbod aan faciliteiten voor je werkplek. Een vergaderruimte voor die belangrijke pitch, evenementen met inspirerende ondernemers of gewoon een bureau waar alles voor je klaarstaat: breng je laptop mee en je kunt beginnen!

Markt/ Stadhuis

Het Stadhuis van Maastricht is het historische raadhuis van de Nederlandse gemeente Maastricht. Het stadhuis staat midden op de Markt in het centrum van de stad. Op de Markt naast het Stadhuis zal de tweede editie van de Maastricht Urban Trail van start gaan.

Boekhandel Dominicanen

Boekhandel Dominicanen, tevens cultureel podium, is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk en is door the Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”.

Thiessen Wijnkoopers

Thiessen Wijnkoopers, het oudste wijnhuis van Nederland. Het indrukwekkende pand met 1200 m² authentieke wijnkelders is één van Maastricht’s cultuurhistorische schatten. Het is tevens een prachtige evenementenlocatie.

Euroscoop Maastricht

Vlakbij het centrum, op een steenworp van het station, ligt de gezellige stadsbioscoop Euroscoop Maastricht. Met haar 6 zalen staat ze garant voor de leukste films én events. De popcorn is vers en huisgemaakt

Het Landbouwbelang

Een nieuwe en hippe locatie in het parcours van 2018, het Landbouwbelang. Het Landbouwbelang is een kraakpand en culturele vrijplaats gelegen tussen 't Bassin en de Maas het Boschstraatkwartier. Regelmatig worden er feesten, concerten, exposities, theatervoorstellingen en filmavonden georganiseerd. Ook biedt het pand ruimte aan een aantal kunstateliers en iedere maandag is er eetcafé waar je tegen een kleine vergoeding vegetarisch dan wel veganistisch kunt eten.

 

Kumulus Muziekschool

Ben jij een beetje muzikaal aangelegd? Misschien word je wel geinspireerd door deze prachtige muziekschool. Hier kun je terecht voor allerlei muzieklessen van dwarsfluit, hobo, percussie, basgitaar, harp, ukelele tot viool, accordeon en pijporgel! Ook voor zang en songwriting ben je hier aan het goede adres. Binnen word je getrakteerd op de repetitie van de Wieker Fanfaar St Franciscus

Café d’n Hiemel

Goed nieuws! Één van de toplocaties van 2017 mag ook dit jaar niet ontbreken en is daarom weer in het parcours opgenomen. Feestlocatie dn Hiemel. 

Brouwerij Bosch

In Maastricht is er nog maar één stadsbrouwerij bewaard gebleven: de Stoombierbrouwerij De Keyzer van de familie Bosch aan de Wycker Grachtstraat 26. Bijna alle installaties en attributen van de negentiende eeuwse brouwerij bleven hier bewaard. De Brouwerij De Keyzer is in Nederland de laatste nog compleet ingerichte ambachtelijke brouwerij uit die periode. Een bezoek aan deze brouwerij is een levendige gebeurtenis. Zeker als je er hardlopend door heen gaat.

Wyck Bazaar

Zondag 25 maart zijn jullie ook weer welkom bij Wyck Bazaar. Wyck Bazaar is misschien wel het best bewaarde geheim van Maastricht. Verscholen achter de gevels van historische panden vind je hier een waanzinnige foodmarket

Centre Céramique

Op ca. 5 km lopen we door de Stadsbibliotheek gevestigd in Centre Céramique, een modern kenniscentrum met toegang tot verhalen, informatie en cultuur. Het is een multifunctioneel gebouw in Maastricht in de gelijknamige wijk Céramique. Het is niet alleen een bibliotheek, maar je vind er ook tentoonstellingen, erfgoedcollecties en verrassende activiteiten, zoals o.a. de Maastricht Urban Trail.

Regionaal Historisch Centrum Limburg

Het RHCL verzamelt, beheert en presenteert archieven en collecties van Limburgse instellingen en particulieren, gebaseerd op de hedendaagse ontwikkelingen in het archiefwezen, wil het publiek op veelzijdige wijze interesseren voor het Limburgse verleden en maakt historische onderzoek mogelijk. Het RHCL beschikt momenteel over 24 kilometer archief. 

Bisschopsmolen

Misschien wel de oudste locatie waar we doorheen gaan lopen is de Bisschopsmolen. Deze oude watermolen wordt al in de 11e eeuw genoemd! Na ongeveer 6 km komen we langs dit historische gemaal.

Sphinxcour

Op slechts 500 meter van het historische stadscentrum van Maastricht ligt het Sphinxcour. Een nieuwe stukje stad, rauw, urban en spannend. Een plek voor ondernemen, wonen, beleven en voor… de finish van de 2e Maastricht Urban Trail!