Parcours

In 2017 komt er een gloednieuw parcours met nieuwe highlights!

Het parcours van de eerste Maastricht Urban Trail telde maar liefst 25 locaties en highlights! Bekijk onderstaand de parcourskaart en alle locaties uitgelicht. Bekijk je deze pagina op je smartphone? Draai dan een kwartslag naar ‘landscape mode’ voor een betere weergave van de pagina.

Klik op de afbeelding voor downloadable PDF (opent in nieuw venster).

Parcours

Gebouw M / Tapijnkazerne

Je startnummer kun je vanaf 8.00 uur ophalen op het wedstrijdsecretariaat in Gebouw M. Daar vind je tevens de kledingafgifte. De start- en finishlocatie bevindt zich buiten voor de Tapijnkazerne. Na de finish ontvang je in Gebouw M een ontbijt en kun je gezellig met vrienden nagenieten van de loop.

start

Frankie Nova

Frankie Nova komt zondagochtend optreden in Gebouw M! Frankie Nova is een singer-songwriter duo uit Maastricht, bestaande uit Thom Frijns (gitaar en zang) en Valentina Reyes Pinto (zang). De muziek is een mix van Pop, Folk, en Zuid-Amerikaanse klanken.

Frankie Nova

Cellebroederskapel

De Cellebroederskapel in het hartje van Maastricht maakte deel uit van een veel groter kloostercomplex, waar de Cellebroeders sinds de middeleeuwen woonden en zieken verzorgden.

Cellebroederskapel

Kumulus West

Kumulus is het centrum voor amateurkunstbeoefening in Maastricht en omstreken. Kumulus wil ervoor zorgen dat kunst- en cultuurparticipatie voor alle inwoners van Maastricht en omstreken beschikbaar is.

Kumulus West

Toon Hermans Huis

Het Toon Hermans Huis is als Goed Doel gekoppeld aan de Maastricht Urban Trail. Toon Hermans Huis: “Onze deur staat open voor iedereen die met kanker te maken heeft: patiënten, ex-patiënten, naasten en nabestaanden. De mens staat centraal, niet de ziekte. Iedereen is welkom!”.

 

Toon Hermans Huis

Dominicanen

De boekhandel is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk en is door the Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”. Een prachtige locatie met een rijke geschiedenis die zorgt voor een indrukwekkende en bovenal unieke sfeer.

Dominicanen

Entre Deux

Ehm… hoe vaak doen jullie aan heuveltraining? 😉 Na 3,5 km lopen we door Entre Deux en dan weten jullie als het goed is wel wat daar te wachten staat: trappetje op, trappetje af! Maar vrees niet, een stukje wandelen mag gewoon!

Entre Deux

Thiessen Wijnkoopers

Thiessen Wijnkoopers is een unieke locatie waarbij we een verrassing voor je hebben… Ben jij ook al ingeschreven? Dan maak je kans op een wijnproeverij, we verloten namelijk 2x een proeverij voor 2 personen. De winnaars maken we bekend op zondag 12 februari!

Thiessen Wijnkoopers

Muziekgieterij

Na 4 km lopen we door de Muziekgieterij! De Muziekgieterij is het belangrijkste poppodium van Maastricht. Wekelijks vinden er concerten plaats van lokale, nationale en internationale bands. Genres variëren van jazz, dance, metal, pop en rock tot experimentele muziek.

Muziekgieterij

Mosae Forum

De shops, de nieuwtjes en de acties, maar ook de bereikbaarheid en de openingstijden. De ondernemers van Mosae Forum hopen dat deze website u zal inspireren tot een bezoek aan hun unieke winkelgebied (18.500 m2 winkelruimte) waar verleden en toekomst hand in hand gaan. Welkom in Mosae Forum!

Mosae Forum

Nissan Reverse Run

  • KM punt: 4,7

WIN ƎƎN NISSAN JUKE dankzij de JUKE RƎVƎRSE RUN! Doe mee aan de Maastricht Urban Trail, loop 15 meter achterwaarts op de Juke Reverse Run Zone (gelegen in Mosae Forum) en registreer je startnummer op de Nissan stand en maak misschien wel kans op een Nissan Juke! Meer info.

Nissan Reverse Run

Dinghuis

De VVV-winkel is gevestigd in het Dinghuis, een gebouw met een lange geschiedenis. De naam komt van het woord ‘dingen’, dat ‘rechtspreken’ betekent. Ook nu nog spreken we over een ‘geding’. Het gebouw stamt uit het jaar 1470. In de Middeleeuwen waren er 2 gerechtshoven in het gebouw gevestigd: het Brabantse en het Luikse.

Dinghuis

Brouwerij Bosch

Eén van de mooiste echt typisch Maastrichtse locaties waar wij doorheen gaan lopen is Brouwerij Bosch! Alles in deze brouwerij is authentiek. Zowel het mouthuis als het brouwhuis en de brouwerswoning zijn behouden gebleven.

Brouwerij Bosch

Wyck Bazaar

Het is misschien wel Maastrichts best bewaarde geheim: Wyck Bazaar, verscholen achter de gevels van enkele historische panden tussen de Rechtstraat en Wycker Grachtstraat.
Wyck Bazaar

Centre Céramique

In Centre Céramique worden diverse gemeentelijke collecties beheerd en tentoongesteld, zoals bijvoorbeeld de aardewerkcollecties van de Sphinx, de Socíeté Ceramique en de Mosa, de Limburgse en Maastrichtse archeologiecollecties en de glascollectie.

Centre Céramique

Coffeelovers de Annex

De echte liefhebber kent Coffeelovers de Annex in Maastricht natuurlijk al lang. Maar ook voor de rest is dit fantastisch nieuws: op zondag 12 februari lopen we dóór een aantal prachtige locaties van Coffeelovers: de Annex, Avenue én Dominicanen!

Coffeelovers de Annex

Café d’n Hiemel

Na 7,7 km gaan we door Café dn Hiemel! De nacht ervoor is er nog een feestje, dus beter kun je het niet krijgen op zondagochtend!

Café d’n Hiemel

Bisschopsmolen

Misschien wel de oudste locatie waar we doorheen gaan lopen is de Bisschopsmolen. Deze oude watermolen wordt al in de 11e eeuw genoemd! Na ongeveer 8 km komen we langs dit historische gemaal.

Bisschopsmolen

Leeuwenmolen

  • KM punt: 8,7
De Leeuwenmolen is de laatste highlight op het parcours. We sluiten af met een geschiedenisles, want dit rad van 6,7 m is gebouwd in de 16e eeuw!
Normaal gesproken is het niet te bezichtigen, maar wij mogen er langs.
Leeuwenmolen